Husk å måke og strø

Takk for at du måker og strør foran beholderne eller containerne dine.

Alle gode ting er tre, sies det. Det passer bra, for det er akkurat det vi ønsker oss til jul. Tre gode ting.

Måke og strø

Det første vi ønsker oss er trygge og gode arbeidsdager. Det får vi ved at du måker og strør fram til beholderne eller containerne dine når været krever det, slik at vi får tømt avfallet ditt i vinter. Husk å fjerne snøen oppå containerne også.

Unngå ekstra matavfall

Til jul er det fort gjort å kjøpe for mye av det gode, og mange fyller kjøleskapet til randen. Tenk på at butikkene åpner igjen i romjula, og at noen godbiter med fordel kan handles da, slik at mat ikke blir dårlig før vi rekker å spise den. Legg gjerne også inn restemåltid, eller restetapas, i romjula.

… og kvitt deg med matavfallet først

Jul betyr mer avfall for de fleste. Da er det lurt å kvitte seg med matavfallet først. Annet restavfall, som gavepapir, kan lagres til det er plass i dunkene. Visste du forresten at gråpapir kan kastes i papp og papir?

NB: Vi kommer på andre dager i jula!

Mange helligdager gjør at vi har færre dager å hente avfallet på. Derfor kommer vi noen dager før eller etter normal tømmedag. God jul!