«Vi vil jo ha dette!»

«Hvorfor må vi slutte med sortering av matavfall? Vi vil jo ha dette!»

Tilbakemeldingen var tydelig. Den kom fra en av Ila-beboerne som har deltatt i pilotprosjektet med utsortering av matavfall. Og det er ingen grunn til bekymring:

Dere som er i gang med å sortere ut matavfall, skal få fortsette!

I september 2021 delte vi ut kurver og poser til alle husstander i Ila og på Kalvskinnet, samtidig som vi satte ut containere og beholdere for matavfall.

 

Hver uke har vi samlet inn matavfallet og fraktet det videre til Ecopros anlegg i Verdal, hvor matavfallet blir til biogass og gjødsel.

LES OGSÅ: Hva skjer med avfallet du kildesorterer?

9. mars arrangerte Trondheim Renholdsverk og Trondheim kommune verksted om midtbyordningen og utsortering av matavfall.

Vi fikk mange nyttige tilbakemeldinger som vi tar med oss inn i vurderingen av hvordan fremtidens løsninger for kildesortering i kommunen skal være. EGGS design, som gjennomførte verkstedet for oss, har nå kommet med oppsummeringen sin.

Her kan du lese hele rapporten i PDF-format:

 

Avgjørelse i høst

Med testresultater fra ditt nabolag og råd fra TRV og Trondheim kommune som faktagrunnlag, skal bystyret i Trondheim i løpet av høsten 2022 vedta hva som blir fremtidens løsninger for håndtering av matavfall og kildesortering i kommunen.  

Pilotprosjektene nærmer seg nå en avslutning, men dere skal altså fortsatt få sortere matavfall! Dere får nærmere info om hvordan det blir i fortsettelsen.

 

Det er stengt for kommentarer.