GOD, GRØNN JUL

GOD, GRØNN JUL

Jula er høytid for kos og tradisjoner, men den er også høysesong for avfall. Nedenfor får du våre beste tips til hvordan du kan lage mindre avfall og sortere smart i romjula.

Mange helligdager gjør også at vi har færre dager å hente avfallet på. Fra 20. desember til 4. januar forskyves derfor tømmedagene for de fleste. Det betyr at vi kan komme noen dager før eller noen dager etter normal tømmedag.

Smart planlegging, smarte innkjøp og smart sortering

Begrens julens innkjøp av mat! Butikkene åpner igjen i romjula, og noen godbiter kan med fordel handles da.

Spis opp maten vi allerede har kjøpt! God orden i kjøleskapet er en nøkkelfaktor for å redusere matsvinn, og er spesielt viktig i jula når det er ekstra fullt. Mat med kort holdbarhet settes fremst. Legg også inn måltid med fristende restematretter. Julekakesmuler kan for eksempel bli bunnen i en deilig ostekake. Nyttårskalkunen kan bli til nydelige grillspyd. Søk på restemat på nettet og bli inspirert!

Sorter smart! Hvis det likevel hoper seg opp mye avfall, er det lurt å kvitte seg med matavfallet først, og heller lagre restavfall, som gavepapir til det er plass i dunkene.

Vi henter juletreet ditt i januar

Tradisjonen tro, samler vi inn juletrær på nyåret. Siden trærne kan blåse bort, snø ned eller fryse fast, bør du vente med å sette ut treet til dagen før vi kommer. Hentetidspunkt avhenger av om du har beholdere eller containere.

Har du beholdere? Sett juletreet ved siden av dem, så henter vi treet sammen med restavfallet fra uke 2.

Har du containere? Sett treet ved en egnet oppsamlingsplass i nærheten av containerne søndag 12. januar, så henter vi det i uke 3. Husk at trærne ikke skal stå inntil containerne, siden det skaper problemer for tømming.

Får du snøen og isen bort, får vi jobben gjort!

Trondheim Renholdsverk ønsker å få tømt avfallet ditt, også når snøen laver ned eller det er glatt rundt om i byen vår. Det er et ønske vi deler med alle beboerne. Husk derfor å måke vekk snø og strø fram til beholderne eller containerne når vær og føre krever det. Da sikrer du at avfallet blir tømt på raskeste og enkleste vis, og vi kan feire jula med både armer og bein intakt.

Husk også å fjerne snøen oppå og rundt containerne. Dere som har nedgravde containere må rydde snøen fra og rundt hele containerplata som ligger på bakkenivå. Dette for å hindre at snø faller oppi betongelementet og forårsaker høydeforskjell til bakken når containeren senkes ned igjen.

Last ned appen vår

Har du ikke lastet ned tømmeplan-appen vår enda? Appen inneholder tømmeplanen din, og minner deg hver søndag om hvilken type avfall vi henter kommende uke. Du får også beskjed om når vi planlegger å hente juletrær og annet avfall i ditt nabolag.

Last ned gratis tømmeplan-app i Google Play eller App Store