Rydd vei for renovatørene!

Rydd vei for renovatørene!

Når snøen laver ned eller blankisen kan brukes som speil, da er det på tide å finne frem snøskuffe og strøsand. Dersom det ikke er tilstrekkelig måket og strødd frem til beholderne, så er det ikke sikkert du får tømt avfallet ditt. 

Å hente avfall en samfunnskritisk oppgave, og friske renovatører er en forutsetning for at tømmingen skal gå som forventet. Akkurat nå er det ikke bare den pågående pandemien som kan sette renovatørenes liv og helse i fare. Det er også noe så alminnelig som is og snø. Å balansere seg frem til avfallsdunker på glatte veier er direkte livsfarlig, og nedsnødde avfallsbeholdere kan hindrer oss i å hente avfallet ditt til riktig tid.

Huseier er ansvarlig for å måke og strø

Det er derfor greit å minne om at alle huseiere er pålagt å strø og måke private atkomstveier fram til avfallsbeholdere og containere. Du skal også fjerne snø oppå beholderne og minimere faren for takras.  

Følg med på værmeldingen

Det er også greit å huske at alle har ansvar for å følge med på værmeldingen. Vi skjønner at det kan være travelt på en kald og isete morgenkvist, og anbefaler derfor at du sjekker værmeldingen dagen før. Da er det lettere å planlegge og ta de forholdsreglene som trengs for å gi renovatørene en trygg arbeidshverdag. Vi minner også om tømme-appen vår som gir oversikt over besøkene våre og kan gjøre nødvendige forberedelser.

Flere iskalde tips

De fleste bruker strøsand når det er glatt i innkjørselen. Du kan også bruke salt som smelter isen, men husk da at salt ikke virker under ti minusgrader. En blanding av salt og sand er også bra. Alle typer grus eller sand kan brukes. Strøsand får du kjøpt på de fleste bensinstasjoner, byggevareforretninger og på mange dagligvarebutikker.

God vinter!