Trenger du en ekstra beholder til oppbevaring av avfallet?

Nå kan du kjøpe brukte avfallsbeholdere fra Trondheim Renholdsverk (TRV).

Beholderne kan kjøpes i åpningstiden til Brukom butikk på Nyhavna, mandag, tirsdag, fredag og lørdag kl 10 – 17, onsdag og torsdag 10-19. Adressen er Styrmannsgata 6.

Priser:

  • 140 liters beholder: 120 kroner (mål: 50 cm (bredde) x 107 cm (høyde) x 55 cm (dybde)
  • 240 liters beholder: 150 kroner (mål: 58 cm (bredde) x 107 cm (høyde) x 73 cm (dybde)

Betaling skjer på Vipps.

Beholderne vil ikke bli tømt av Trondheim Renholdsverk, men dere som har fått den nye renovasjonsordningen kan for eksempel bruke den til oppbevaring av plastsekker mellom tømmedager.

På tømmedag må du henge ut plastsekken på krok.

Dette er et pilotprosjekt for å teste interessen for slike beholdere. Tilbudet gjelder så langt lageret rekker. Vi vil merke opp og vaske brukte beholdere fortløpende, men understreker at det er et begrenset antall.

Størrelse: 140 liter. Så langt lageret rekker er det mulig å kjøpe brukte avfallsbeholdere på BrukOm butikk på Nyhavna.
Størrelse 240-liter.

 

Selv om man skaffer seg en ekstra plastbeholder, må plastsekker henges ut på krok på tømmedag – slik som dette.

Endringer i hele byen

I Trondheim pågår det nå en stor omlegging av renovasjonsordningen for husholdninger med småbeholdere ved boligen. I hovedtrekk er endringene at:

  • alle som har småbeholdere ved boligen får en ny beholder for matavfall og en ny beholder for glass- og metallemballasje.
  • plastemballasje sorteres i sekk, og henges på beholder på tømmedag. Abonnentene kan levere så mange sekker de ønsker.
Dette er det nye oppsettet for husholdninger som har såkalte småbeholdere ved boligen: Restavfall, matavfall, papp og papir, glass- og metallemballasje og krok til å henge plastsekk på.

Bakgrunn for ordningen

Vi opplever at en del kunder savner plastbeholderen og ønsker å ha en plastbeholder til oppbevaring av plastemballasjen mellom tømmedagene.

Derfor tilbyr Trondheim Renholdsverk nå kjøp av brukte beholdere mot et administrasjonsgebyr på 120 kroner. Det dekker klargjøring av beholderne, håndtering og transport.

Beholderne vaskes og merkes med et «Privat»-klistremerke for å gjøre det helt tydelig at beholderne ikke vil bli tømt av Trondheim Renholdsverk.

Om du skaffer en slik beholder vil den ikke bli tømt av Trondheim Renholdsverk. Derfor er den tydelig merket.

Hvorfor kan du ikke bare beholde beholderen du har?

Vi samler nå inn alle beholdere for plastemballasje når vi ruller ut den nye ordningen. Mange av beholderne vaskes og brukes om igjen til matavfall.

En god del av beholderne vi samler inn er utslitte, og blir sendt til resirkulering.

Men en del av beholderne fra slutten av 90-tallet (merket «Sulo») holder fortsatt god standard. Det er nå disse beholderne som vaskes og merkes om. Vi selger også noen større beholdere på 240 liter, som ikke skal brukes videre på grunn av at de ikke lenger tilfredsstiller dagens HMS-krav.

Det er beholdere av denne typen, fra slutten av 90-tallet, som brukes om igjen.

Viktig informasjon om den private beholderen:

  • Dersom beholder benyttes til oppbevaring av plastemballasje, MÅ plastsekk tas ut av beholderen, knyttes og henges ut på krok til tømmedag. TRV tømmer ikke beholderen.
  • Dersom beholder blir ødelagt/sprekker, vil den ikke bli erstattet.
  • Dersom du på et tidspunkt ikke trenger beholderen, er det ditt ansvar å kvitte deg med den (på en forsvarlig måte). Beholderen sorteres som hardplast og må leveres på gjenvinningsstasjonen.