De er overalt. Men legger du merke til dem?

Sorteringsmerkene gjør det enklere å sortere riktig. Finn Sorteringsmerket på emballasjen og du har svaret i hånden allerede.

Før du har gått hjemmefra på morgenen har du allerede sett dem flere ganger. Når du setter på kaffen, heller melk i glasset, smører brødskiver og når du kaster søppelposen i dunken på vei til skole eller jobb.

Kasteøyeblikket; de sekundene hvor du tar valget om du skal sortere – eller ikke. Et øyeblikk vi alle har stått i, hvor det er lett å bli usikker på hvordan noe skal kildesorteres. Da kan du se etter Sorteringsmerkene – de finnes (nesten) overalt.

Et godt system hjemme gir en god start på kildesorteringen. Foto: Herman Ekendahl-Dreyer for LOOP

På potetgullposen, syltetøyglasset og melkekartongen finner du merket som gir deg hjelpen du trenger, ofte med en kort hjelpetekst slik at det blir lett å sortere i riktig dunk.

Legg merke til merkene

Plastemballasje er lilla, glassemballasje lysegrønt, metallemballasje grått og papir er blått. Hvert materiale har sin egen farge som gjør dem lett å kjenne igjen, gir god lesbarhet og gjør det enklere å se hva som skal hvor. De samme merkene som du finner på emballasjen, finner du også på søppeldunker hjemme, på skolen og på arbeidsplasser over hele landet.

– Sorteringsmerkene er laget for å gjøre kildesortering enklere for alle. Når du får samme merke på det du sorterer og der du kaster, vet du alltid hvor du skal sortere hva. Når du er i tvil, kan du alltid søke og få svaret på Sortere.no, sier kommunikasjonsrådgiver Bård Sande i Trondheim Renholdsverk.

Leverposteiboksen hører hjemme i glass- og metallemballasjen. Foto: Herman Ekendahl-Dreyer for LOOP

Lett å bli litt bedre til å kildesortere

Sorteringsmerkene gjør det enklere å sortere riktig. Finn Sorteringsmerket på emballasjen og du har svaret i hånden allerede. Besøk sortere.no om det er noe mer du lurer på. Her kan du søke etter det du lurer på og få raskt svar på spørsmål som hvor ren emballasjen skal være eller hva du gjør med blandingsemballasje.

Det er stengt for kommentarer.