Første rute har fått matavfall – bare 16 ruter igjen…

  • 24. februar 2023 Status for uke 8, 2023

Nå innføres matavfallssortering i Trondheim og arbeidet med å sette ut løsningen er i gang. Det er husstander som har tre småbeholdere utenfor boligen som får løsningen først.

De siste ukene har vi satt ut rundt 3600 nye beholdere og 2700 startpakker i Olderdalen, Reppe, Vikåsen, Væretrøa og deler av Ranheim. Dermed er vi er ferdige med den første av i alt 17 ruter.

I løpet av 2023 og 2024 skal over 30 000 husstander få endret avfallsløsning og over 60 000 nye beholdere skal settes ut.

Se utrullingsplanen her.

Fra mandag 27. februar fortsetter vi med neste rute, som inkluderer flere husholdninger på Ranheim, i tillegg til Rotvoll, Lade og Dalen. Arbeidet vil pågå gjennom hele mars.

 

Etter det fortsetter vi i april med neste rute som er Leangen, Charlottenlund, Strindheim, Bromstad, Brøset, Tunga, Brundalen, Jakobsli.

Slik foregår utrullingen:

Vi tømmer først plastbeholderen, og tar den med oss. Så setter vi ut nye beholdere for matavfall og glass- og metallemballasje og en krok for til å henge sekker med plastemballasje på.

Vi legger også igjen en startpakke til husstandene med bioposer og plastsekker, informasjon om den nye ordningen, sorteringslister og en matavfallsbøtte med luftehull, til å ha innendørs.

LES OGSÅ: Derfor er det viktig med luftehull på matavfallsbøtta

I startpakken har du alt du trenger for å komme i gang. Når du trenger nye bioposer og plastsekker får du det på nærbutikken din.

LES OGSÅ: Her får du tak i bioposer til matavfall og plastsekker til plastemballasje

Onsdag 1. mars står vi på stand på Coop Extra Grilstad på Ranheim fra kl. 14.00-17.00. Kom gjerne innom og snakk med oss!

Vi har også startet tømmingen av de første matavfallsbeholderne og vi ser at folk er flinke til å sortere!

Vi ser også at folk har kommet i gang med å bruke beholderen for glass- og metallemballasje. Veldig bra!

LES OGSÅ: Ny app –  få varsel før tømmedag