Over 16 000 boenheter har fått nye dunker denne vinteren og våren

Ny avfallsløsning rulles nå ut i Trondheim. Det er husstander som har tre småbeholdere utenfor boligen som får løsningen først.

Vi startet arbeidet i februar og har til nå satt ut ny avfallsløsning og startpakker til 16 000 boenheter de siste månedene. I gjennomsnitt har vi satt ut 250 beholdere hver dag.

Eksempel på pent avfallsskur med plass til fire beholdere og krok for å henge plastsekker på.

Så langt har vi kommet:

  • ✅Februar: Olderdalen, Reppe, Vikåsen, Ranheim, Væretrøa
  • ✅Mars: Ranheim, Rotvoll, Lade, Dalen
  • ✅April: Leangen, Charlottenlund, Strindheim, Bromstad, Brøset, Tunga, Brundalen, Jakobsli
  • ✅Mai: Rosenborg, Persaunet, Tyholt
  • ✅Juni: Tyholt, Singsaker, Moholt, Sorgenfri, Nardo

Nå er det sommerpause i utrullingen, før vi starter opp i august med områdene Nardo, Nidarvoll, Othilienborg, Steinan, Hoeggen, Stubban, Utleira, Fossegrenda.

Se utrullingsplanen her.

Mange skur er tilpasset tre beholdere, som ble innført på 90-tallet. Nå er det nye tider. Du trenger ikke bygge nytt skur. Det er også mulig å trille glass- og metallemballasjebeholderen et annet sted, og sette den frem på tømmedag.

Startpakke på døra

I løpet av 2023 og 2024 skal over 30 000 husstander få endret avfallsløsning og over 60 000 nye beholdere skal settes ut.

Vi legger også igjen en startpakke til husstandene med bioposer og plastsekker, informasjon om den nye ordningen, sorteringslister og en matavfallsbøtte med luftehull, til å ha innendørs.

Nye matavfallsdunker rulles ut hver uke fra august igjen.

LES OGSÅ: Derfor er det viktig med luftehull på matavfallsbøtta

I startpakken har du alt du trenger for å komme i gang. Når du trenger nye bioposer og plastsekker får du det på nærbutikken din.

Startpakken inneholder alt du trenger å for å komme i gang med sorteringen. Bøtte med luftehull til matavfall, infobrosjyre, sorteringslister, matavfallsposer og plastsekker.

Nye tider, nye rutiner

Med ny avfallsløsning er det mye nytt å venne seg på, både for dere som sorterer avfallet og vi som henter det. Plastsekken krever at man henger den ut på tømmedag, og når restavfallet tømmes hver 4. uke, krever det bedre sortering enn før.

Det er et omfattende arbeid å sette ut ny avfallsløsning til Trondheims befolkning.

Men hovedinntrykket er at folk klarer overgangen bra. Mange er  veldig flinke til å sortere matavfall og glass- og metallemballasje! Vi ser allerede en kraftig nedgang i restavfallet i de områdene den nye løsningen er på plass. Godt jobba, folkens!

 

En firbent venn passer på startpakkene som er levert på døra. God sommer!🐶😎

LES OGSÅ: Her får du tak i bioposer til matavfall og plastsekker til plastemballasje

LES OGSÅ: Ny app –  få varsel før tømmedag

LES OGSÅTrenger du en ekstra beholder til oppbevaring av avfallet?