Heggstadmoen Gjenvinningsstasjon

Heggstadmoen 65.
Heggstadmoen gjenvinningsstasjon kan benyttes av husholdningene i Trondheim kommune.

Vår stasjon er kameraovervåket, og vi registrerer alle bilnummer til oversikt og statistisk bruk. 

Prøv vårt interaktive kart og planlegg besøket ditt på gjenvinningsstasjonen 

Lurer du på om det er kø på gjenvinningsstasjonen? Sjekk køen

Husholdninger plikter å kildesortere husholdningsavfallet

«Den enkelte husholdning plikter å kildesortere husholdningsavfallet etter nærmere anvisning for de avfallsfraksjoner kommunen etablerer innsamlings- og mottaksordninger for.

Kildesortert avfall skal holdes adskilt og legges i egne beholdere/containere som enten står hjemme hos hver husholdning, på returpunkt/samlepunkt/miljøstasjon/hytterenovasjonspunkt eller gjenvinningsstasjon.»

(Utdrag fra Forskrift om renovasjon for Trondheim kommune, §5)

Husk at ombruk er den beste måten å ta vare på ressursene på!

Har du noe du ikke trenger lenger, så sjekk med venner og naboer, heng en lapp på butikken, kontakt loppemarked, ring til andre aktører i bransjen som driver med ombruk (se liste her – disse tar også ofte imot varer), finn.no, studentorganisasjoner og andre frivillige organisasjoner, og se om de vil ha det. Kanskje slipper du å ta turen til gjenvinningsstasjonen i det hele tatt!

Vi skjønner at det ikke alltid er lett å vite hvilket avfall som skal hvor når du kommer hit, men her får du noen tips som er gode å ha når du sorterer:

Gratis å levere

Når du besøker gjenvinningsstasjonen, kommer du først til området for gratis levering. Her må du sortere i fraksjonene: trevirke (impregnert/behandlet/ubehandlet), metall, papp, papir, plastemballasje, isoporemballasje, glass- og metallemballasje, brukte klær (Fretex), farlig avfall, el-avfall, pcb- og klorparafinerte vinduer, hvitevarer, små fritidsbåter under 15 fot.

BrukOm mottak: Brukbare og ødelagte tekstiler og brukbare møbler og annet leveres gratis. Møbler og utstyr vi ikke ser muligheten til å selge videre, må leveres som avfall til sortering (gebyr). Dette vurderes kontinuerlig av ansatte i BrukOm mottak.

Av og til hoper det seg opp for oss pga. mangel på lagerplass, og da må vi dessverre regulere varestrømmen litt. Akkurat nå har vi for mye av:

  • Bøker, men vi tar i mot bøker som ikke er eldre enn 5 år. Vi tar ikke i mot fagbøker.
  • Kjøkkenutstyr – men snakk med de i mottaket, og la de ta en titt på det du har.

Lurer du på noe om sortering? Slik sorterer du

Les viktig informasjon om følgende:

 

Levering mot betaling kr 2,50 pr. kg

Når du har levert alle de gratis fraksjonene, må du kjøre over vekta hvis du har med deg mer, og sortere videre i fraksjonene isolasjon, metall, dekk uten og med felg og betong med armering

Har du DA noe avfall igjen, skal det kastes som Restavfall til sortering (gjelder ikke matavfall) i gjennomsiktige sekker.

Slakteavfall/avfall fra jakt. TRV har ikke lov til å ta i mot slakteavfall ved gjenvinningsstasjonen. Vi har ikke konsesjon fra Statsforvalteren til å ta i mot denne typen avfall. Små mengder kan graves ned lokalt dersom det ikke medfører lukt, forsøpling eller annen skade på miljøet.

Naturlige og bearbeidede masser (tegl, betong (uten armering) og takstein, ikke-forurenset jord, sand, grus, stein, leire, torv og myr) skal nå leveres på Hageavfallsmottaket. Kr 0,40 kr pr. kg.

Vi ønsker primært at besøkende skal betale med kort når de leverer noe på betalingssiden, men du er også velkommen til å betale kontant.

Betaling med kredit-/kontantkort

  • Vekta er ubetjent og utstyrt med kortautomat
  • Følg instruksjoner på skjermen
  • Kortet skal brukes både ved innveiing for å registrere vekt, og ved utveiing for å måle differansen og fastslå pris
  • Kjør aldri på vekta før bilen foran har kjørt av

Betaling kontant

  • Kontakt personalet for innveiing og registrering av vekt, samt utveiing og betaling

Bruk gjennomsiktige sekker

Det er ikke lengre mulig å levere usortert avfall på betalingssiden. Regelen om at alt avfall som leveres ved gjenvinningsstasjonen skal sorteres, ble innført  i flere midtnorske avfallsselskap i 2017. For at vi skal kunne ta vare på ressursene i avfallet, og sørge for at det kommer til riktig sluttbehandling, skal det sorteres av kunden.

Det stilles krav til å sortere alt avfall i blanke sekker, for å forhindre brann, utslipp til miljøet og unødvendige feilsorteringer. Det ivaretar også våre ansattes sikkerhet i større grad.

Bruker du blank sekk, ser vårt personale umiddelbart om det er korrekt avfall til sortering i sekken. Kommer du med sorte sekker, vil du bli bedt om å vise innholdet og evt. få beskjed om å sortere på nytt før levering.

Gjennomsiktige sekker kan kjøpes på gjenvinningsstasjonen, avdeling for farlig avfall, og også i de fleste dagligvarebutikker.

Vi er opptatt av sikkerhet

    • Fartsgrensen på stasjonen er 10 km/t!
    • Barn skal sitte i bilen under opphold på gjenvinningsstasjonen

 

    • Lukk hengeren forsvarlig hver gang du starter bilen og kjører videre mellom de ulike avfallspunktene
    • Det er ikke tillatt å stå oppi hengeren og kaste avfallet rett i    containeren
    • Det er forbudt å røyke på gjenvinningsstasjonen

 

  • NY! Vi  tillater ikke bruk av lift på stasjonen
  • NB! Maks tillatt totalvekt på kjøretøy (inkl. last) er 3,5 tonn
    (gjelder ikke TRVs egne biler eller andre biler knyttet til driften)